FAQ

Vi er fuldt bevidste om at der kan opstå mange spørgsmål når man overvejer at ansætte udenlandsk arbejdskraft. Derfor har vi her samlet de oftestillede spørgsmål i forbindelse med beslutningsprocessen. Vi er her for at gøre processen så nem som muligt for dig, så tøv ikke med at kontakte os, hvis du ikke fandt svar på dit spørgsmål.

CEO - NATALIYA JØRGENSEN

Ofte stillede spørgsmål

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål?

Så kontakt os endelig, vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål på

+45 7174 7504

eller udfyld formularen, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.

Vi hjælper medarbejderen med at arrangere transport til Danmark. Vi udarbejder et forslag til en arbejdskontrakt. Det er frivilligt om du vil bruge vores eller din egen. Når det er tid til indregistrering hos statsforvaltningen, henter vi medarbejderen ved togstationen i den pågældende by og får ham/hende registreret korrekt.

Du har én måneds prøveperiode på alle EU medarbejdere, så er kemien eller kvalifikationerne ikke som forventet, hjælper vi med at finde et andet match.

Medarbejderen bliver ansat hos dig, men vi sørger for rekrutteringen og aftaler løn m.m. efter dine vilkår. Vi har en række dygtige sæsonmedarbejdere, som søger arbejde inden for alt, lige fra svin, kvæg, mink og fjerkræ til sortering, havearbejde, maskinkørsel og håndværk. Sæsonmedarbejdere er normalt fra 1-3 mdr. Men ring for at lave en aftale der passer dit behov.

Din nye medarbejder kan få brug for hjælp til det praktiske, hvis han eller hun ikke tidligere har arbejdet i Danmark.

Vi sørger for at hjælpe med de nødvendige registreringer allerede inden første arbejdsdag. Vi anbefaler dog, at du følger op på, at papirarbejdet omkring din nye medarbejder går i orden.

Herunder kan du finde information om, hvilke nødvendigheder der er, når du får en medarbejder uden erfaring fra Danmark.

  • Oprettelse af løn og bankkonto
  • Medarbejderen skal have gult sygesikringskort og registreres
  • Oprettelse af Nem-ID
 

Sæt navn på postkassen:

For at postbuddet kan aflevere vigtige papirer og dokumenter – f.eks. registreringsbevis fra Statsforvaltningen – så skal din nye medarbejders navn stå på postkassen.

Om aconto-beløb:

Din medarbejder skal have et aconto-beløb på 2.500 kr. 14 dage efter opstart. Det kan være nødvendigt med en ekstra acontoudbetaling indtil lønnen forløber fast, alt afhængig af tidpunkt for opstart og sagsbehandlingstid for oprettelse af en dansk bankkonto.

Om bankkonto:

Din nye medarbejder kan oprette en dansk bankkonto, når han eller hun har modtaget sit sygesikringskort fra kommunen. Det er en god idé, at I i fællesskab kontakter banken for at høre, hvilke krav der er for at oprette en konto.

Registrering af arbejdstimer:

Det er en fordel, hvis I registrerer medarbejderens timer på f.eks. en fælles kalender. Så er det nemt at holde styr på, hvor mange timer medarbejderen har arbejdet. Husk at lave en klar aftale om, hvorvidt overarbejde afspadseres eller udbetales.

SKAT og Statsforvaltningen:

Hos Bixter sørger vi for at foretage alle registreringer af medarbejderen hos SKAT og Statsforvaltningen.

Ca. 3 uger efter ankomst:

Statsforvaltningen sender et registreringsbevis til medarbejderen, og arbejdsgiveren modtager en kopi af skattepersonnummeret via post eller E-boks fra SKAT.

Herefter skal I gøre følgende:

Henvendt jer i borgerservice hos kommunen og medbring følgende:

  • Registreringsbevis
  • Skatte-CPR-nummeret
  • Employee’s information folder

 

Jeres kommune kan oplyse jer om, hvornår medarbejderen vil modtage sit gule sygesikringskort.

Nem-ID: Din medarbejder får Nem-ID i borgerservice:

Når medarbejderen har modtaget sit gule sygesikringskort, er det tid til at anskaffe Nem-ID – det får din nye medarbejder brug for. Han eller hun skal henvende sig personligt i borgerservice, for at få Nem-ID.

Krav til Nem-ID:

For at medarbejderen kan få Nem-ID skal følgende gøres:

  • Medbring medarbejderens pas eller ID-kort, samt det gule sygesikringskort
  • Stil et vitterlighedsvidne (skal være fyldt 18 år, have dansk CPR-nummer, fremvise gyldig billedlegitimation og underskrive en tro- og loveerklæring under straffeansvar).

 

Yes you can edit every single element.

Yes you can edit every single element.