FAQ

Vi er fuldt bevidste om at der kan opstå mange spørgsmål når man overvejer at ansætte udenlandsk arbejdskraft. Derfor har vi her samlet de oftestillede spørgsmål i forbindelse med beslutningsprocessen. Vi er her for at gøre processen så nem som muligt for dig, så tøv ikke med at kontakte os, hvis du ikke fandt svar på dit spørgsmål.

CEO - NATALIYA JØRGENSEN

Ofte stillede spørgsmål

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål?

Så kontakt os endelig, vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål på

+45 7174 7504

Vores Salgsbetingelser

Tak for din tillid til, at vi hos Bixter.work skal formidle landbrugsmedarbejder(e) til dig. Vi bestræber os altid på, at skabe værdi for dig og din virksomhed.

 

Step by step:

 • Bestilling af rekruttering sker telefonisk og bekræftes mundtlig. Vi går med det samme i gang med at finde den rigtige kandidat til jobbet, hvis vi da ikke allerede har en kandidat klar til start med det samme. Vi får nogle af vores kandidater gennem samarbejdspartnere verden over og resten rekrutteres via online marketing og vores dygtige medarbejdere, som har god erfaring med at søge de rette kandidater på sociale medier eller via netværk.
 • Når du har sagt ja til en medarbejder, starter vi med det samme arbejdet med at lave kontrakter (en til medarbejderen og en til dig), lave rejse og ruteplaner, forberede dokumenter, coronatest, eventuelt biometri/fingeraftryk, bestille tid til indregistrering af EU folk, eventuel ansøgning hos SIRI/Udlændingestyrelsen, forberede medarbejderen på lidt om hvordan det er at bo og arbejde i Danmark samt lidt om området han/hun skal bo i.
 • Vi har gratis kundeservice for din nye medarbejder, hvilket gør at vi kan tage os af rigtig mange spørgsmål om bl.a. skat, fradrag, opholdstilladelser m.m.
 • Vi informerer dig som arbejdsgiver, omkring medarbejderens indrejse med fly eller anden slags transport. Vi bestræber os altid på at få din nye medarbejder så tæt på dig som muligt, fx til nærmeste togstation, hvor du så kan hente ham/hende.
 • Vi har i henhold til lovgivningen om serviceydelser samt handel mellem 2 erhvervsdrivende virksomheder, ikke fortrydelsesret. Vi starter vores arbejde ved bestilling.
  Vi har til gengæld en garanti på at vi først efterlader dig når du er tilfreds med din rekruttering. Det vil sige at vi i løbet af de første 30 dage fra medarbejderens start, tilbyder gratis at rekruttere en ny medarbejder, hvis det viser sig at det ikke var det rette match i første omgang. Du og din nye medarbejder, skal derfor i løbet af de første 30 dage, finde ud af om i ønsker et fremtidigt samarbejde.

 

Ekstra info om fortrydelsesret:

Vi vil gerne igen gøre opmærksom på, at vi er et rekrutteringsfirma, der sælger en rekrutteringsservice.

Vi har udgifter forbundet med denne service og har ikke returret.

Når vi får en bestilling på en rekruttering, bruger vi resurser på at finde den rigtige medarbejder til dig. Vi har udgifter forbundet med at finde medarbejdere. Der er lønninger, betaling til partnere, markedsføring og kontorer i andre lande. Uden dette kan vi ikke længere finde medarbejdere til dig.

Selv om vi allerede har en medarbejder klar til start når du ringer, betyder det ikke at vi ikke har haft udgifter i forbindelse med at få kontakt til ham/hende. Denne udgift skal selvfølgelig dækkes af et rekrutteringsgebyr, når medarbejderen kommer i job.

Når du beder os rekruttere en medarbejder, laver vi desuden kontrakter, ruteplaner m.m med det samme, dette gøres for at sikre at din nye medarbejder ikke længere selv leder efter et job.

Vores arbejde inkluderer masser af weekendarbejde og aftenvagter.

Medarbejderen har ofte også udgifter lagt ud på forhånd, fx flybillet og corona test.

Vi kan derfor ikke “bare” tilbagebetale dine penge eller kreditere din regning fordi du alligevel ikke har brug for den medarbejder vi har rekrutteret til dig.

Heller ikke selv om regeringen ændrer rejserestriksioner, at et fly bliver aflyst og medarbejderen er forsinket eller andre uforudsete ændringer i planerne.

Du betaler os for at rekruttere en medarbejder. Og for denne service alene tager vi vores rekrutteringsgebyr. Vi tilbyder desuden hjælp til at lave papirarbejde, kontrakter, ruteplaner, forberede medarbejderen så godt vi kan på hvad det vil sige at arbejde og bo i Danmark, eventuel ansøgning til SIRI eller indregistrering når medarbejderen står i Danmark. Alle serviceydelser for uden rekruttering, er netop ekstra service og du kan derfor heller ikke kræve dine penge helt eller delvist returneret pga. fx en fejl eller mangel i en kontrakt eller fordi tog og bustider ikke passede sammen og din medarbejder skal afhentes lidt længere væk.

Vi tilbyder dog at rekruttere en anden medarbejder gratis, såfremt det af den ene eller anden grund ikke var det rette match i første omgang. Det betyder at du og din nye medarbejder sammen skal finde ud af, i løbet af de første 30 dage, om i ønsker at fortsætte samarbejdet fremadrettet.

Det er helt normalt at opleve konflikter som ansat og arbejdsgiver, og det er et vilkår, som man må tage med sig. Konflikter opstår ofte, når mennesker med forskellige holdninger og personligheder mødes og skal samarbejde.

Konflikter, der typisk opstår på en arbejdsplads:

 • Øget arbejdspres og nedskæringer: Dette er den typiske årsag til, at der opstår kurre på tråden mellem ledelse og medarbejdere.
 • Ressourcer i form at tid, penge, plads, materialer og mandskab.
 • Mobning, chikane og andre personlige konflikter, hvor to mennesker ikke kommer godt ud af det med hinanden
 • Moral, etik og værdier handler om kultur, baggrund og holdninger, og der kan opstå uenighed om, hvad der er rigtigt og forkert. De er ofte følsomme emner, som folk tager personligt. I disse sammenhænge kan der opstå kultursammenstød mellem arbejdspladsens forskellige faggrupper.

 

Løsningsforslag:

 • Vær lydhør og indgå i en dialog
 • Respekter hinanden og jeres forskelligheder
 • Kommuniker åbent
 • Lyt, når andre deler deres forventninger og behov

 

Konflikter har dårlig indflydelse

 • Hvis I samarbejder om at lytte til hinanden og finde en fælles løsning, kan forskellige holdninger og perspektiver udvikle sig i en positiv retning
 • Er dette ikke muligt, vil det ofte resultere i en konflikt, som påvirker jer negativt
 • Personlige sammenstød starter ofte med et lille frø, der vokser sig større og større, for til sidst at overvælde alle involverede parter. Det er en stressende og ubehagelig oplevelse, der også kan påvirke privatlivet.

 

Forebyggelse af konflikter

 • Forventningsafstem, sæt klare regler og lav en handlingsplan
 • Forsøg at få noget konstruktivt ud af de modsætninger, som altid vil mødes på en arbejdsplads
 • Løs konflikterne, så I undgår følelsen af nederlag, magtesløshed og usikkerhed
 • Forbered jer på, hvordan I gerne vil håndtere konflikter i fremtiden, så I hver især ved, hvordan I bør reagere. Det kan f.eks. være, at I taler om:


– Hvad skal jeg gøre, hvis jeg hører nogen tale dårligt om en kollega?
– Hvordan skal jeg agere, hvis en kollega ikke overholder aftaler eller er ude på et sidespor?

– Hvad skal vi gøre med sladder og rygter?
– Hvordan håndterer vi klager?
– Hvordan løser vi en konflikt mellem forskellige grupper?

 

Den gode tone

Konstruktiv kritik og reflektion er brugbart, og det kan f.eks. være i forbindelse med personalemøder, at disse tages op. Husk at hold den gode tone, så I får det bedste ud af jeres møder.

Det er krævende at lave administrativt arbejde, fordi det stiller store krav til viden om SKAT, ferie, sygedagpengeregler osv. Det er opgaver, som i en hektisk hverdag kan være overvældende, og det kan være en god ide at anvende en servicevirksomhed med speciale i løn til det. Det giver tilfredse medarbejdere, når der er styr på lønnen, og det giver dig frihed til at kunne bruge din tid, som du ønsker. De vil blandt andet kunne hjælpe med:

 • Lønberegning
 • Kontakt til eksperter
 • Sørge for at trække løn, SKAT, ATP, feriepenge og pension osv.
 • Indberette løn til e-Indkomstregistret

Det koster 29. kr om måneden af forsikre din udenlandske praktikant, og han eller hun kan tilmeldes på www.pension.dk. Det er et krav, at praktikanten er forsikret. Løbende, supplerende førtidspension, engangsudbetaling ved visse kritiske sygdomme, udbetaling ved dødsfald og sundhedsordning er inkluderet i forsikringen.

Gennemgå kontrakten med medarbejderen på første arbejdsdag. For at undgå misforståelser anbefaler vi, at I forventningsafstemmer med hinanden.

Hvis din nye medarbejder ikke har været i Danmark før, så er det en god idé at hjælpe dem igang med den danske kultur. Det kan være alt fra viden om hverdagslivet, kulturen på arbejdspladsen eller sociale forhold.

Hold ugentlige møder i opstartsfasen. Det er en god måde at lære din medarbejder at kende på, finde ud af om papirarbejdet er gået i orden og om han eller hun trives med at arbejde for dig her i Danmark.